Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Focus: Μοιραία ημέρα η 6η Μαΐου για το ευρώ

 Μοιραία ημέρα ή Ημέρα Λύτρωσης

 Πανικός και κλίμα εκφοβισμού επικρατεί στο εξωτερικό για τις εκλογές της 6ης Μαίυ
Με όλα τα μέσα προσπαθούν να εκβιάσουν την ψήφο μας .
Παρέμβαση στα εσωτερικά θα λέγαμε πριν μερικά χρόνια .όταν υπήρχε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ



Το μέλλον του ευρώ θα κριθεί από την έκβαση των εκλογών σε Ελλάδα και Γαλλία στις 6 Μαΐου, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Focus.
«Η 6η Μαΐου μπορεί να αποβεί μοιραία μέρα για το ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα », αναφέρει χαρακτηριστικά ο γερμανός αρθρογράφος, ο οποίος εκφράζει έντονες ανησυχίες για την οργή των Ελλήνων ψηφοφόρων.
«Τα δύο μεγάλα κόμματα, τα οποία έχουν δεσμευτεί απέναντι στις Βρυξέλλες να τηρήσουν πολιτική λιτότητας, δεν συγκεντρώνουν μαζί ούτε και το απαραίτητο μίνιμουμ του 36%. Η οργή των Ελλήνων για τις περικοπές είναι μεγάλη, η πτώχευση απεφεύχθη, αλλά η ανεργία έχει ξεπεράσει το 22%, η ανεργία των νέων το 50%», υπογραμμίζει.
Παράλληλα, στο δημοσίευμα επισημαίνεται η στροφή των πολιτών προς τα κόμματα της Αριστεράς και τίθεται το ερώτημα τι θα γίνει με το πρόγραμμα διάσωσης μετά τις εκλογές σε περίπτωση που δεν συγκροτηθεί σταθερή κυβέρνηση συνασπισμού.
«Αυτήν την οργή την εκμεταλλεύονται τα ακραία αντιμνημονιακά κόμματα. Η λύση των κομμάτων διαμαρτυρίας προέρχεται από εκείνους που αρέσκονται σε θεωρίες συνωμοσίας, ότι η χώρα έχει κατακτηθεί από τους δανειστές και την τρόικα», παρατηρεί ο αρθρογράφος.
Τέλος, το δημοσίευμα εστιάζει στον πιθανό κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης: «Σε περίπτωση που κλιμακωθεί και πάλι η κατάσταση παρά τις προσπάθειες απομόνωσης της Ελλάδας, η κρίση θα συμπαρασύρει και τις άλλες χώρες με δημοσιονομικά ελλείμματα. Αρα ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης θα έφτανε στα όριά του».
Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου