Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Die Welt: «Κυνήγι ευκαιριών στα ελληνικά νησιά»

Φρόντισαν οι μεσίτες πολιτικοί μας 

 Με την μνημονιακή πολιτική ,με τα χαράτσια , με τις αυξήσεις των αντικειμενιικών αξιών είναι κάτι παραπάνω απο σίγουρο ότι πολλοι απο εμάς ή θα χάσουμε το σπίτι μας απο τις τράπεζες ή θα αναγκασθούμε να το πουλήσουμε για να ζήσουμε .Και ήδη απο σήμερα μεσιτικά γραφεία πουλάνε Ελλάδα σε ευρωπαίους που θέλουν ένα ΦΘΗΝΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


τις ευκαιρίες που προσφέρει για τους ξένους επενδυτές η ελληνική κρίση στον τομέα των ακινήτων αναφέρεται ρεπορτάζ της γερμανικής Die Welt, που επικαλείται η Deutsche Welle.

Στο ρεπορτάζ της γερμανικής Die Welt με τίτλο «Κυνήγι ευκαιριών στα ελληνικά νησιά», έχει παρατηρηθεί αύξηση των Γερμανών τουριστών προς τη Ρόδο για να εξερευνήσουν δυνατότητες αγοράς ακινήτων σε μειωμένες τιμές.
«Για τους Γερμανούς, τους Αυστριακούς και τους Ελβετούς που ονειρεύονται το δικό τους σπίτι στην ηλιόλουστη Μεσόγειο η μείωση τιμών καθιστά ελκυστικά τα ελληνικά ακίνητα», επισημαίνει το δημοσίευμα, υπογραμμίζοντας ότι «πολλοί επίσης είναι σκεπτικιστές αναφορικά με το εάν η χώρα καταφέρει να βγει από την ύφεση και να παραμείνει στην ευρωζώνη.
Πολλοί ενδιαφερόμενοι φοβούνται ότι για τα ευρώ που δαπανούν σήμερα για ένα ακίνητο μια μέρα θα λάβουν δραχμές».
Επιπλέον στην εφημερίδα δημοσιεύεται ρεπορτάζ για την ζοφερή κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας. «Είναι ένας φαύλος κύκλος», δηλώνει ο Γκίκας Χαρδούβελης, καθηγητής οικονομικών και οικονομικός σύμβουλος Παπαδήμου και προσθέτει ότι «όσο περισσότερες περικοπές κάνει κανείς, τόσο ισχυρότερη γίνεται η ύφεση και τόσο περισσότερο συρρικνώνονται τα φορολογικά έσοδα. Πρέπει να σταθεροποιήσουμε τις προσδοκίες. Η ύφεση θα περάσει όταν ο πληθυσμός δει ότι η κατάσταση σταθεροποιείται».
πηγή ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου