Παρασκευή, 13 Απριλίου 2012

Γράφουν για την ΑΕΚ στην Τουρκία

Τα γενέθλια της ΑΕΚ

Δεν είμαι οπαδός ,είμαι φίλαθλος ,είμαι απλά ΑΕΚ
Δεν έχω φωνάξει και δεν πιστεύω περι μαρμαρωμένου βασιλιά και άλλα τέτοια για μεγάλη Ελλάδα ,απλά είμαι ΑΕΚ λόγω καταγωγής .
Έξω απο το πνεύμα των ημερών αλλά και του κλίματος στο ΦΒ μπήκα στον πειρασμό και αναδημοσιεύω Άρθρο για τα γενέθλια της ΑΕΚ  που έγραψε ο συντάκτης του τουρκικού Eurosport.com, Ζενέλ Γιανίν Ντάκχαν  
Ένα κείμενο γεμάτο συνθήματα έγραψε ο συντάκτης του τουρκικού Eurosport.com, Ζενέλ Γιανίν Ντάκχαν, με αφορμή τη συμπλήρωση των 88 χρόνων από την ίδρυση της AEK.
Αναλυτικά το κείμενο του Τούρκου δημοσιογράφου
«Μερικές φορές ρωτούν «γιατί ΑΕΚ;». Η απάντηση είναι η απλή πραγματικότητα! Κωσνταντινούπολη: αν βρείτε τον εαυτό σας να κλαίει για την εξαφανισμένη, μία ημέρα, πατρίδα, για τη νοσταλγία αυτής, η πατρίδα γίνεται η ΑΕΚ... Δεν επιλέγουν την ΑΕΚ. Η ΑΕΚ θα τους επιλέξει... Το θέμα ΑΕΚ είναι πόθος. Έχει μείνει πίσω από την μικρή παιδική ηλικία. Για πολλούς ανθρώπους, η ΑΕΚ, είναι το θέμα να γνωρίζουν ότι υπάρχει για να μπορούν να επιβιώσουν...
Η ΑΕΚ βγαίνει μέσα από από τον Θεοδωράκη. Μία σύνθεση του Μπαχ γραμμένη στην ελληνική γλώσσα και σε ορισμένες περιοχές, σε ορισμένα σημεία, γραμμένη στην τούρκικη, αρμένικη και λατινική γλώσσα. Κεραμεικός, Γκάζι, ο μετανάστης θείος μου μού έδωσε στη ζωή μου την ΑΕΚ. Ο Αχμέτ να φτιάχνει φαγητό στο σπίτι και μαζί και η θεία Καίτη. Η μυρωδιά των μπαχαρικών... Αθήνα - Κωνσταντινούπολη. Καζαντζίδης Στέλιος, Λεφτέρ... ΑΕΚ οι χαμένες πατρίδες.
Τρία γράμματα, μία λέξη, η ΑΕΚ, όπως η αγάπη. Όπως γράφτηκε, διαβάζεται. ΑΕΚ: ένα θλιβερό «αντίο» και μία αναγκαστική εξορία, η λαχτάρα για ένα ευτυχισμένο παρελθόν και μέλλον. ΑΕΚ είναι η λαχτάρα σε μαύρο και κίτρινο χρώμα. ΑΕΚ χαρούμενα γενέθλια».
Το κείμενο από καρδιάς του Τούρκου δημοσιογράφου κλείνει με μία φράση γραμμένη στα ελληνικά: "Χρόνια πολλά ΑΕΚΑΡΑ ΜΟΥ"!
πηγή:woop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου