Δευτέρα, 16 Απριλίου 2012

Άκης: Έπαιρνε τις μίζες... προκαταβολικά!

Παστρικιές δουλειές
Η Ελλάδα έχασε την ευκαιρια το 1996 να έχει ενα πρωθυποργό που θα τακτοποιούσε τα οικονομικά της με τάξη και μεθοδικότητα όπως τακτοποιήσε και τα δικά του οικονομικά καθώς και αυτά των παιδιών του και εγγονών του.
Ο Ακης απο το ζιβάγκο στα αμέτρητα ακίνητα ανά τον κόσμο .ΑΞΙΟΣ .- Προκαταβολικά οι μίζες για να προχωρήσουν οι αγορές στρατιωτικού εξοπλισμού
- Πάνω από 58 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα τα ακίνητα της ...Τσοχατζούπολης!
- Μπλόκαραν τους λογαριασμούς του Τσοχατζόπουλου και των συνεργατών του
- Πως “ξέπλεναν” αγοράζοντας ακίνητα εκατομμύρια ευρώ - Διαβάστε το πόρισμα ''φωτιά''
- Στη φυλακή ο πρώτος από τους συγκατηγορούμενους του Τσοχατζόπουλου

Καταιγιστικές είναι οι αποκαλύψεις για τον τρόπο που δρούσε η οργάνωση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και που εισέπραττε τις μίζες.

Σύμφωνα με τις εισαγγελείς και τα στοιχεία που αντλήθηκαν από την δικογραφία της σύμβασης των αντιαεροπορικών συστημάτων ΤOR-M1, ο πρώην υπουργός πήρε... προκαταβολή μίζας ύψους 1.748.000 δολαρίων στις 30 Ιουνίου του 1998 για επιτευχθεί τελικά η συμφωνία με την ρωσική ΑΝΤΝΕΥ, η οποία υπεγράφη στις 26 Φεβρουαρίου το 1999.

"Από τα ανωτέρω καθίσταται προφανές ότι η υπογραφή τόσο της κύριας σύμβασης των TORM1 όσο και της σύμβασης των ωφελημάτων δεν θα μπορούσαν να επιτευχθούν αν δεν καταβάλλονταν πρωτίστως στον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας, ως αντάλλαγμα, τεράστια χρηματικά ποσά" αναφέρει το εισαγγελικό πόρισμα.

Η φράση ''είμαι πολιτικός κρατούμενος'' αντηχεί μονότονα από το κελί του Άκη Τσοχατζόπουλου, που βρίσκεται στον 3ο όροφο της ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με το Έθνος, ο πρώην υπουργός, που ''φιλοξενείται'' στα κελιά του τμήματος Ανηλίκων, περνάει την ημέρα του διαβάζοντας την δικογραφία και εφημερίδες.

Εντολή για την δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην υπουργού 'Ακη Τσοχατζόπουλου και των τεσσάρων συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, εξέδωσε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου.


Η Εισαγγελέας με διάταξη της ζητά να δεσμευτούν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί που διατηρούν στην Ελλάδα οι πέντε κατηγορούμενοι για τους οποίους εξέδωσε ένταλμα σύλληψης θεωρώντας τους ύποπτους φυγής ο ειδικός ανακριτής που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Η δέσμευση εκτός του πρώην υπουργού, που θα απολογηθεί για την υπόθεση την Δευτέρα του Πάσχα, αφορά τους:
· Νίκο Ζήγρα, ξάδελφο του Α. Τσοχατζόπουλου που κατά το εισαγγελικό πόρισμα θεωρείται «δεξί του χέρι»,
· Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, λογίστρια εκπρόσωπο στην Ελλάδα των τριων off shore εταιριών που αποδίδονται στον πρώην υπουργό
· Γιώργο Σαχπατζίδη, επιχειρηματία, βασικό μέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που εμπλέκεται σε αγοραπωλησίες των ακινήτων μεταξύ της εταιρίας TORCASO και της μονής Βατοπεδίου.

Η απόφαση δέσμευσης των λογαριασμών αφορά και τον Αστέριο Οικονομίδη, που προφυλακίστηκε χθες μετά την απολογία του στον ανακριτή.

Το πόρισμα που "καιει" τον Ακη

206 σελίδες που καίνε, ένα πόρισμα φωτιά για τον πρώην υπουργό και άλλα τουλάχιστον 4 πρόσωπα.
Χορός εκατομμυρίων σε ελβετικά φράγκα, αμερικανικά δολάρια και ευρώ γύρω από μεγάλες παραγγελίες των Ενόπλων Δυνάμεων που μέσω εταιρειών “ξεπλένονταν” και γίνονταν ακίνητα στην Ελλάδα περιγράφεται στο πόρισμα της Δικαιοσύνης.

Η πρώτη προφυλάκιση

Ήδη ο πρώτος από τους συγκατηγορούμενους του πρώην υπουργού, ο άνθρωπος που είναι ο βασικός μέτοχος της εταιρείας στην οποία ανατέθηκε η επισκευή του ακινήτου στη Διον. Αρεοπαγίτου και επίσης πούλησε διαμέρισμα επί της Δεινοκράτους στο Κολωνάκι στην κόρη του κατηγορούμενου πρώην υπουργού, κρίθηκε προφυλακιστέος. Πρόκειται για τον Αστέριο Οικονομίδη, ο οποίος φέρεται να αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται υποστηρίζοντας ότι στην πορεία της έρευνας θα αποδειχθεί η αθωότητά του.

Τα αντιαεροπορικά και τα υποβρύχια μεταφράστηκαν σε... μίζες

Τα ποσά ζαλίζουν. Εκτός απ' τα ποσά υπάρχουν όμως και... διαβολικές συμπτώσεις. Καθώς μετά από μια μεγάλη αγορά για τις Ένοπλες Δυνάμεις εμφανίζονται και μεγάλες αγορές γης και ακινήτων.
Οι εισαγγελείς συνδέουν τα οπλικά συστήματα με έσοδα που απέκρυψε ο πρώην υπουργός. Αναφέρουν πως ο πρώην υπουργός από τον Μάιο του 1998 ως τις 7/6/2001 απέκρυψε περιουσία συνολικού ύψους 16.202.000 ελβετικών φράγκων και 1.748.000 δολαρίων ΗΠΑ. Τα χρήματα αυτά είναι προϊόν παθητικής δωροδοκίας του ίδιου σχετικά με τις συμβάσεις προμήθειας των οπλικών συστημάτων TOR M1.
 Τέσσερα χρόνια μετά, άλλη μια μεγάλη αγορά, άλλη μια κατηγορία.
Στις 2/12/2002 απέκρυψε περιουσία συνολικού ύψους 2.960.225 ελβετικών φράγκων σχετικά με τις συμβάσεις ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ και ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2 (υποβρύχια) τα οποία αποτελούν παράνομη αμοιβή που κατέβαλε μέσω άλλης εταιρείας η γερμανική εταιρεία FERROSTAAL.

Στην πορεία των χρημάτων από τα χέρια εκείνων που τα έδιναν ως προμήθεια μέχρι την Ελλάδα ένα πρόσωπο κλειδί υπάρχει σύμφωνα με την έρευνα της δικαιοσύνης. Δεν είναι άλλος από τον πρώτο εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, τον Νικόλαο Ζήγρα που σύμφωνα με το πόρισμα αποτυελεί το “δεξί χέρι¨του πρώην υπουργού για τον οποίο αναφέρεται πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πραγματικός ιδιοκτήτης των τριών εξωχώριων εταιρειών που εμπλέκονται στην υπόθεση με αγοραπωλησίες ακινήτων αλλά και ως αποδέκτες χρημάτων ή αποστολείς εμβασμάτων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, σύμφωνα πάντα με το εισαγγελικό πόρισμα, ο Ζήγρας θεωρείται διαχειριστής των χρημάτων του πρώην υπουργού από το 1997. Μάλιστα, δια εγγράφων από την άρση απορρήτου τραπεζικών λογαριασμών που διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία, προκύπτει ότι ο Ζήγρας προέβαινε από το 1997 σε καταθέσεις χρηματικών ποσών σε λογαριασμούς της μετέπειτα συζύγου του πρώην υπουργού.

Στο πόρισμα μάλιστα τονίζεται ότι τα συμπεράσματα των Εισαγγελέων ισχύουν και για την κόρη του πρώην υπουργού «της οποίας η συμμετοχή στην ανωτέρω οργάνωση δεν έχει πλήρως διευκρινιστεί και η οποία όμως επωφελήθηκε από τη δραστηριότητά της, ενώ λόγω της συγγενικής της σχέσης με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει την υποδομή της οργάνωσης στην αλλοδαπή».
πηγή:google

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου