Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Financial Times :Δεν βρίσκουν υποψήφιους

FT: Βραχύβια κι η επόμενη κυβέρνηση

 Με ένα άρθρο βόμβα η financial Times γράφει ότι η Ελλάδα θα κηρύξει στάση πληρωμών και σχολιάζει ότι το σενάριο αυτό δεν είναι καθόλου κακό για τη χώρα 

 Σε άρθρο της η financial Times επισημαίνει την δυσκολία των δύο κομμάτων να βρούν υποψήφιους για τα ψηφοδέλτια τους .

 

 

Με ένα άρθρο-βόμβα, οι Financial Times προβλέπουν έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη αλλά και στάση πληρωμών, ωστόσο επισημαίνουν πως το σενάριο αυτό ίσως να μην είναι τόσο κακό για τη χώρα.
Το άρθρο προβλέπει αδυναμία αποπληρωμής του χρέους της χώρας προς το ΔΝΤ και χρησιμοποιώντας ως «προηγούμενο» το παράδειγμα της Αργεντινής μιλά για παρόμοια μείωση του κατά κεφαλήν εισοδήματος, δηλαδή κατά τα 2/3 των σημερινών επιπέδων, εάν η Ελλάδα φύγει από την Ευρωζώνη, όπως έγινε και στην Αργεντινή το 2001.
Ο αρθρογράφος χαρακτηρίζει «σεισμικές» τις συνέπειες μιας τέτοιας κίνησης και κάνει λόγο για χρεοκοπίες άλλων χωρών της Ευρωζώνης που θα ακολουθήσουν μια αποχώρηση της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα. Ωστόσο επισημαίνει πως μια έξοδος από το κοινό νόμισμα, μπορεί να αποδειχθεί μεσοπρόθεσμα ευεργετική για την Ελλάδα καθώς θα εκτοξεύσει τόσο τον τουρισμό όσο και τις εξαγωγές.
«Δεν έχουν χαθεί όλα για το λίκνο της δυτικής φιλοσοφίας, του δράματος και της δημοκρατίας!» καταλήγει το άρθρο.
Σε άλλο άρθρο της η εφημερίδα αναφέρει  ότι :
«Η αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου στην Ελλάδα έχει καταπέσει σε τόσο χαμηλά επίπεδα που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δυσκολεύονται να βρουν υποψηφίους» επισημαίνεται στο άρθρο που παραθέτει σχετικές δηλώσεις στελέχους της ΝΔ: «Ο αριθμός των πιθανών υποψηφίων και για τα δύο κόμματα, ειδικά στην επαρχία, έχει μειωθεί σημαντικά. Πετυχημένοι επαγγελματίες και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης απορρίπτουν τις προτάσεις».
Παρομοίως, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι «πολύ λιγότερος κόσμος από ό,τι συνήθως θέλει να κατέβει στις εκλογές αυτές».
Οσο για τους πολιτικούς, αυτοί καταγγέλλονται ανοικτά ως «προδότες και κλέφτες» αποδοκιμασία που αντανακλά την λαϊκιστική άποψη ότι οι διεφθαρμένες τους πρακτικές υπήρξαν υπεύθυνες για την οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας.
Περιγράφοντας τους στόχους των δύο μονομάχων η αρθρογράφος αναφέρει: «Ο κ. Βενιζέλος πασχίζει να επαναφέρει τους δυσαρεστημένους σοσιαλιστές και να κερδίσει ψηφοφόρους του κέντρου ενώ τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας έχουν πληγεί σοβαρά από τον Πάνο Καμμένο έναν δημοφιλή βουλευτή που αντιτίθεται σε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις».

1 σχόλιο:

  1. κανενας ουτε μια ψηφο στα 2 αποκομματα μπενυ και αντωνη..οποιος δωσει ψηφο σε αυτους τους δυο μετα ας παει? να περασει μια θηλια και να κρεμαστει σε μια συκια σαν τον ιουδα γιατι μονο ιουδες θα τους ψηφισουν κοινως οσοι τρωνε ακομη με μεγαλες κουταλες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή