Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Μπούντεσμπανκ:Η Γερμανία έχει ανάγκη μετανάστες

Η Γερμανία χρειάζεται επιπλέον 200.000 μετανάστες το χρόνο

 Εκθεση της Μπούντεσμπανκ αναδεικνύει το δημογραφικό πρόβλημα
Δεν θα δυσκολευθεί να βρεί φθηνά εργατικά χέρια με την πολιτική που ακολουθεί  στην Ε.Ε 
Χώρες όπως η Ελλάδα ,η Πορτογαλία , η Ισπανία θα στείλουν φθηνό εργατικό προσωπικό για την πρόοδο της Γερμανίας όπως συνέβη και μετά το Β παγκόσμιο πόλεμο .
Ας είναι καλά οι κυβερνήσεις των χωρών αυτών που φιλότιμα.... εργάζονται σε αυτή την κατεύθυνση



Περί τους 200.000 μετανάστες έχει κάθε χρόνο ανάγκη η Γερμανία προκειμένου να αντισταθμίσει τη δημογραφική πτώση της και να στηρίξει την ανάπτυξή της. Αυτό εκτιμά η Μπούντεσμπανκ στη μηνιαία έκθεσή της που δόθηκε σήμερα Δευτέρα στη δημοσιότητα, στην οποία η κεντρική τράπεζα της χώρας προσθέτει ότι η εισροή ξένου εργατικού δυναμικού θα πρέπει να συνδυαστεί με μεταρρυθμίσεις με στόχο να παραταθεί η διάρκεια της ενεργού ζωής και να διευκολυνθεί η επαγγελματική ζωή προσώπων που έχουν υπό την ευθύνη τους παιδιά.

Σύμφωνα με τις δημογραφικές προβλέψεις, η αναλογία των προσώπων ηλικίας 65 ετών και άνω θα αυξηθεί από 20% σήμερα σε 34% το 2060. Για να μην αντισταθμιστεί όμως μόνο η δημογραφική πτώση αλλά και να υποστηριχθεί η ανάπτυξη της οικονομικής παραγωγής, σύμφωνα με την Μπούντεσμπανκ είναι επίσης απαραίτητο να αυξηθεί η παραγωγικότητα, οι επενδύσεις να παραμείνουν υψηλές και να υπάρξει υψηλό επίπεδο καινοτομιών και τεχνικής προόδου

Η χώρα έχει ήδη προβλέψει να αυξήσει στα 67 χρόνια την ηλικία σύνταξης και προσπαθεί να προσελκύσει όλο και περισσότερους μετανάστες, κυρίως εξειδικευμένους εργαζόμενους όπως μηχανικούς, πληροφορικούς ή νοσηλευτές. Πέρυσι, υποδέχθηκε 177.300 μετανάστες, κυρίως προερχόμενους από την κεντρική και την ανατολική Ευρώπη, καταγράφοντας αύξηση κατά 2,6% σε σχέση με το 2010, τη σημαντικότερη εδώ και 15 χρόνια. Σύμφωνα και με το ομοσπονδιακό ινστιτούτο στατιστικών Destatis η Γερμανία είχε πάνω από 10,6 εκατ. μετανάστες σε συνολικό πληθυσμό 81,7 εκατομμυρίων το 2010.

Με ποσοστά γεννητικότητας από τα χαμηλότερα στον κόσμο και μέση ηλικία από τις πιο υψηλές, η δημογραφία μοιάζει με βραδυφλεγή βόμβα για τη Γερμανία, επιβαρύνοντας το αναπτυξιακό δυναμικό της και τα δημόσια οικονομικά της.
πηγή ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου