Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Άρση ασυλίας της Ντ. Μπακογιάννη

Άρση της βουλευτικής ασυλίας της Ντ. Μπακογιάννη ζητά η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβιβάστηκε αίτημα για άρση της βουλευτικής ασυλίας της πρόεδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας λόγω υποβολής ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες», καθώς δεν έχει συμπεριληφθεί σε αυτήν το ποσό του 1 εκατομμυρίου δολαρίων που εξήγαγε στο Λονδίνο ο σύζυγός της Ισίδωρος Κούβέλος.







Υπενθυμίζεται ότι η εξαγωγή του επίμαχου ποσού στο εξωτερικό έγινε γνωστή κατά την ετήσια ακρόαση του προέδρου της Αρχής καταπολέμησης του βρώμικου χρήματος (Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης), αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Π. Νικολούδη, στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Στην συνέχεια, η Βουλή διαβίβασε τη δήλωση του «πόθεν έσχες» της Ντ. Μπακογιάννη στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών. Η τελευταία διακρίβωσε τη μη αναφορά του επίμαχου ποσού στην δήλωση «πόθεν έσχες» της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, αλλά λόγω της βουλευτικής ασυλίας δεν είχε την δυνατότητα να προβεί σε καμία άλλη ενέργεια.
Κατόπιν αυτών, η Εισαγγελία Εφετών διαβίβασε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου το σχετικό αίτημα άρσης ασυλίας της Μπακογιάννη.
Στην συνέχεια ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κατσιρώδης διαβίβασε το σχετικό αίτημα στην Βουλή, η οποία είναι η μόνη αρμόδια να αποφανθεί για το θέμα αυτό.
Αντιδρώντας στην κίνηση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου η κ. Μπακογιάννη έκανε λόγο για σκοπιμότητα:
«Την πρώτη ημέρα της προεκλογικής περιόδου πληροφορούμαι από δημοσιογράφους και όχι από τη Βουλή, η οποία επισήμως με ενημέρωσε ότι δεν έχει παραλάβει οτιδήποτε, τη συνέχεια της στημένης υπόθεσης που αφορά στη δήλωση του «πόθεν έσχες» του συζύγου μου.
Ο κόσμος καταλαβαίνει τη σκοπιμότητα της ενέργειας αυτής, την επόμενη μέρα της διάλυσης της Βουλής.
Χρήση της ασυλίας δεν πρόκειται να κάνω, όπως δεν κάνει κανένας βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Είναι σαφές πάντως, ότι η μάχη που δίνουμε για την παράνομη χρηματοδότηση των κομμάτων έχει ενοχλήσει πολύ και πολλούς».
Στο Ηράκλειο Κρήτης υποψήφια η Ντόρα Μπακογιάννη
"Για εμάς στη Δημοκρατική Συμμαχία η Κρήτη είναι εξαιρετικά σημαντική. Ξέρουμε ότι η Κρήτη θα μας στηρίξει για άλλη μια φορά και θα στείλει το μήνυμα σε ολόκληρη την Ελλάδα» δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας και είπε ότι παρότι βρισκόμαστε στη Μεγάλη Εβδομάδα και ο ελληνικός λαός ετοιμάζεται να γιορτάσει το 'Αγιο Πάσχα, ο προεκλογικός αγώνας ξεκίνησε.
"Και δυστυχώς επιβεβαιώνεται κάθε μέρα ότι τα κόμματα προσπαθούν να αποκρύψουν από τον ελληνικό λαό την αλήθεια, τάζοντας, δημαγωγώντας, λαϊκίζοντας», πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη υπενθυμίζοντας παράλληλα πως η Δημοκρατική Συμμαχία έχει καταθέσει συγκεκριμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση και έχει καλέσει τα κόμματα επ'αυτού να τοποθετηθούν.
ΠΗΓΉ.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου