Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Προβόπουλος[ δ/τής ή νταβαντζής ?] :ψηφίστε ΠΑΣΟΚ η ΝΔ [

Ο Γ. Προβόπουλος ενώ περιγράφει τα μέτρα ..απειλεί με δραχμή 

Ο κύριος υπεύθυνος για τις μαιμουδιές στα στοιχεία του 2000  για να μπούμε στην ευρωζώνη ,ο κύριος με τα ύποπτα swaps μας νουθετεί και μας λέει τι  να ψηφίσουμε .

Και έχει το θράσος να το κάνει τη στιγμή που ανακοινώνει την έκθεση της ΤτΕ και τα μέτρα για το 2012 που ο λαός καλείται να πληρώσει για να ευημερούν οι τράπεζες και οι τραπεζίτες .

 

 

 Ενοχοποίησε τις εκλογές. Έδειξε το φόβο του μήπως βγει άλλο κόμμα εκτός από ένα εκ των δυο της συγκυβέρνησης. Αν γίνει κάτι τέτοιο...υπονόησε, τότε υπάρχει και ο μπαμπούλας της άτακτης υποχώρησης, δηλαδή η έξοδος από το ευρώ. Αυτά μας είπε εμμέσως πλην σαφώς, ο κύριος 5 εκ. μισθό ετησίως, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι η διοίκηση της Τράπεζα της Ελλάδας, μόνο τους Έλληνες φτωχούς, εργαζόμενους και μικρομεσαίους επιχειρηματίες δεν σκέφτεται, όταν κάνει αναλύσεις και γράφει τις ετήσιες εκθέσεις της!


Το κρίσιμο σταυροδρόμι στο ότε θα οποίο βρίσκεται η ελληνική οικονομία περιγράφει στην ομιλία του κατά την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος στην γενική συνέλευση των μετόχων της ο διοικητής της Γιώργος Προβόπουλος. Επισημαίνει δε ότι το διακύβευμα για την Ελλάδα παραμένει το εάν θέλει να βρίσκεται εντός του ευρώ ή όχι. Στην ετήσια έκθεση η ΤτΕ προβλέπει μεταξύ άλλων βαθύτερη ύφεση που θα πλησιάσει το 5%, ενώ η ανεργία θα υπερβεί το 19% από 17,7% που έκλεισε πέρυσι.
Πιο αναλυτικά:
Οι διαθέσιμοι βραχυχρόνιοι δείκτες για τους πρώτους μήνες του 2012 υποδηλώνουν ότι η ύφεση στη χώρα θα συνεχιστεί και εφέτος.
• Η Τράπεζα της Ελλάδος εκτιμά ότι ο μέσος ετήσιος ρυθμός μείωσης του ΑΕΠ θα πλησιάσει το 5%, δηλαδή η ύφεση θα είναι λιγότερο έντονη από ό,τι το 2011, υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι τα μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα θα εφαρμοστούν χωρίς καθυστέρηση.
• Το μέσο ποσοστό ανεργίας θα αυξηθεί εφέτος σε σύγκριση με το 2011 και θα υπερβεί το 19%, έναντι 17,7% πέρυσι.
• Η αναμενόμενη το 2012-13 μείωση του κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος, σε συνδυασμό και με την προβλεπόμενη εξέλιξη των τιμών, οδηγεί σε αισθητή βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, που θα συμβάλει σε άνοδο των εξαγωγών και υποκατάσταση των εισαγωγών. Ειδικότερα, εκτιμάται ότι έως το τέλος του 2012 θα έχουν ανακτηθεί τα 2/3 έως 3/4 της συνολικής απώλειας της ανταγωνιστικότητας κόστους της περιόδου 2001-2009. Επιπλέον, εντός του 2013 θα έχει ανακτηθεί πιθανόν ολόκληρη η απώλεια.
• Το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών προβλέπεται να υποχωρήσει από 9,8% του ΑΕΠ το 2011 στο 7,5% περίπου το 2012, ενώ η υποχώρηση θα συνεχιστεί και τα επόμενα έτη.
• Τέλος, η πτωτική τάση του πληθωρισμού συνεχίζεται το 2012 και ο μέσος ετήσιος πληθωρισμός αναμένεται να διαμορφωθεί γύρω στο 1,2%. Το 2013 ο πληθωρισμός αναμένεται να υποχωρήσει περαιτέρω, ενδεχομένως και κάτω από το 0,5%.
Ο κ. Προβόπουλος συστήνει ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, και η υλοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων προκειμένου να βγει γρηγορότερα από την ύφεση η χώρα. Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, δεν υπάρχει άλλο περιθώριο καθυστερήσεων για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων.
Ο κεντρικός τραπεζίτης ζητά επίσης την υιοθέτηση ενός απλού και σταθερούφορολογικού συστήματος προκειμένου να μπει φραγή στη φοροδιαφυγή και να στηριχτεί η επιχειρηματικότητα.
Αναφορικά για το τραπεζικό σύστημα σημειώνει ότι αποτελεί τον κινητήριο μοχλό για την επιστροφή της χώρας σε ρυθμούς ανάπτυξης η ανακεφαλαιοποίησης του. Ο κ. Προβόπουλος επαναλαμβάνει τη θέση του για δημιουργία μεγαλύτερων τραπεζικών σχημάτων, μέσω συγχωνεύσεων.
Διαβάστε αναλυτικά την ομιλία του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ.Γεωργiου Α. Προβόπουλου στην 79η Ετήσια Γενική Συνέλευση των Mετόχωνεδώ
Προβλέψεις για τις εργασιακές αποδοχές
Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις της έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδας για τιςεργασιακές αποδοχές οι οποίες προβλέπεται να συρρικνωθούν ακόμη περισσότερο.
Το 2012 εκτιμάται ότι οι μέσες ονομαστικές προ φορολογίας αποδοχές των μισθωτών στο σύνολο της οικονομίας θα μειωθούν κατά 8,4% έως 9,2% σε ονομαστικούς όρους και κατά 9,5%-10,3% σε πραγματικούς όρους. Μεγαλύτερη εκτιμάται ότι θα είναι η μέση μείωση στον επιχειρηματικό τομέα (-8,7% έως -10,0% σε ονομαστικούς όρους, -9,8% έως -11,1% σε πραγματικούς), ενώ ημείωση των μέσων αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων θα είναι της τάξεως του 7,4% σε ονομαστικούς όρους και του 8,5% σε πραγματικούς. Αν υποτεθεί ότι ο ρυθμός μείωσης του ΑΕΠ θα πλησιάσει το 5% και της μισθωτής απασχόλησης το 4,5%, υπολογίζεται ότι το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος θα μειωθεί σημαντικά (για τρίτο κατά σειρά έτος) κατά 5,9%-6,8% στο σύνολο της οικονομίας και κατά 7,8%- 9,1% στον επιχειρηματικό τομέα.
Το 2013, στη διάρκεια του οποίου θα λήξουν πολλές συλλογικές συμβάσεις (και κατά πάσα πιθανότητα θα προσαρμοστούν προς τα κάτω οι αποδοχές που αυτές προβλέπουν), ενδέχεται οι μέσες ονομαστικές αποδοχές να μειωθούν κατά 7% περίπου στο σύνολο της οικονομίας (κατά 3% περίπου στο Δημόσιο και σχεδόν κατά 9% στον επιχειρηματικό τομέα), με αποτέλεσμα το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος να μειωθεί περαιτέρω κατά 6%-6,5% στο σύνολο της οικονομίας και κατά
8% περίπου στον επιχειρηματικό τομέα. Επισημαίνεται ότι, με βάση τους ανωτέρω ―προσωρινούς και κατά προσέγγιση― υπολογισμούς, η σωρευτική μείωση του κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος τη διετία 2012-2013 θα φθάσει το 11,9%-12,7% στο σύνολο της οικονομίας και το 15,3%-16,5% στον επιχειρηματικό τομέα. Στο Μνημόνιο που ψήφισε η Βουλή τίθεται ως στόχος η μείωση κατά την τριετία 2012-2014 να φθάσει το 15%.
πηγή :greekmoney

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου