Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Γ. Κουτρουμάνης: Υπό προϋποθέσεις δεν θα έχουμε άλλη μείωση μισθών

Γ. Κουτρουμάνης: Υπό προϋποθέσεις δεν θα έχουμε άλλη μείωση μισθών

 Νέα πρόσκληση σε εργοδότες και εργαζόμενους να καταλήξουν σε συμφωνία για τις συμβάσεις προκειμένου να μη δημιουργηθεί μία άναρχη κατάσταση από τον Γ. Κουτρουμάνη μέσω του realfm 97.8.




Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο υπουργός Εργασίας εκτίμησε ότι «εάν τα πράγματα δεν πάνε χειρότερα το επόμενο διάστημα» δεν θα χρειαστεί να υπάρξει περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων.

Κάλεσε ωστόσο εργοδότες και εργαζόμενους να συζητήσουν και να συμφωνήσουν έως τα μέσα Μαΐου σε συμφωνία για τις συμβάσεις προκειμένου να μη δημιουργηθεί μια «άναρχη και ακραία κατάσταση» στην αγορά εργασίας.


Ο κ. Κουτρουμάνης τόνισε πως ήδη με την εφαρμογή του νέου νόμου για τις συλλογικές συμβάσεις υπάρχουν 45 επιχειρησιακές και σε 3.500 επιχειρήσεις έχουν υπογραφεί ατομικές συμβάσεις.


Ο υπουργός Εργασίας τόνισε πως δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα με την καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ παρά το γεγονός ότι το ταμείο έχει μείωση εσόδων κατά 25% σε σχέση με το 2009, ενώ προέβλεψε νέα αύξηση της ανεργίας κατά μία ή δυο μονάδες το επόμενο διάστημα.


Ο κ. Κουτρουμάνης υποστήριξε πως το θέμα του 13ου και 14ου μισθού δεν είναι πλέον στο τραπέζι των συζητήσεων ενώ για το εφάπαξ σημείωσε πως έχουν ήδη γίνει προχωρημένες συζητήσεις με τις τράπεζες για τον συμψηφισμό με τα δάνεια, όχι μόνο στεγαστικά, των δημοσίων υπαλλήλων. Πάντως ο κ. Κουτρουμάνης προανήγγειλε μειώσεις στο ύψος του εφάπαξ που δίνονται κυρίως από τις ΔΕΚΟ -απόφαση που όμως θα λάβει η επόμενη κυβέρνηση.

πηγή real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου