Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

"Λουκέτο" σε 1.894 μονάδες

"Λουκέτο" σε 1.894 μονάδες

Πλατεια Κλαυθμωνος 

Κατατέθηκε απόψε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την «Αναδιοργάνωση Υπουργείων και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου», από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρη Ρέππα.


Με το νομοσχέδιο αυτό αναδιοργανώνονται 11 από τα 15 Υπουργεία, οι Γενικές Γραμματείες Μέσων Ενημέρωσης και Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και τα μεγάλα νομικά πρόσωπα, ΟΑΕΔ, ΟΓΑ και Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ), καθώς και ορισμένα μικρότερα. Η αναδιοργάνωση εκτός από τις κεντρικές υπηρεσίες των Υπουργείων περιέλαβε και τις περιφερειακές τους υπηρεσίες, τις οποίες σε πολλές περιπτώσεις τις ενοποίησε.

Από την κατάργηση των 1.894 οργανικών μονάδων και τη μείωση του αριθμού των επιδομάτων για θέσεις ευθύνης υπολογίζεται ότι θα εξοικονομηθούν 6.211.200 ευρώ κατ’ έτος. Η εξοικονόμηση θα είναι μεγαλύτερη, αν συμπεριληφθεί η μείωση των λειτουργικών εξόδων, πχ  από τον περιορισμό του εξοπλισμού και των γραφείων Γενικών και Ειδικών Γραμματέων, Γενικών Δ/ντών και Δ/ντών, οι θέσεις των οποίων καταργούνται.

πηγη :ενικος

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου