Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Υποδέχθηκαν τον Σόιμπλε με μάσκες γουρουνιών

Αποδέκτης ειρηνικών διαμαρτυριών έγινε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, κατά τη διάρκεια διάλεξης στο πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας, την Τετάρτη το απόγευμα.

Τον Βόλφκανγκ Σόιμπλε υποδέχθηκαν δεκάδες φοιτητές με μάσκες γουρουνιών, μπλουζάκια και πανό που έγραφαν "Είμαστε όλοι PIIGS", όρος που αναφέρεται στις υπερχρεωμένες χώρες του ευρωπαϊκού νότου -Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ελλάδα και Ισπανία- και σημαίνει "γουρούνι".


Οι εν λόγω φοιτητές βρέθηκαν στο ακροατήριο και έθεσαν στον Γερμανό υπουργό ερωτήσεις γύρω από τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης της Ευρωζώνης, με αναφορές στο "δημοκρατικό έλλειμμα" εντός της ΕΕ και στα σκληρά πακέτα λιτότητας.

Ο κ. Σόιμπλε αντέδρασε στη θέα των πανό και των μασκων που φορούσαν οι φοιτητές, αποδοκιμάζοντας με τη σειρά του τον όρο "PIIGS" επειδή -όπως είπε- μπορεί να σχετιστεί με δυσάρεστα πράγματα. "Ποιοι είναι οι 'PΙIGS'; Δεν μου αρέσει αυτό", είπε απευθυνόμενος στους φοιτητές.

Ο ίδιος στην ομιλία του, που συνεχίστηκε κανονικά, απέρριψε τις κατηγορίες που θέλουν το Βερολίνο να τηρεί σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα, ενώ είπε ότι σήμερα όλοι γνωρίζουν ότι οι πραγματικές αιτίες των προβλημάτων της Ελλάδας και των Ελλήνων βρίσκονται στην ίδια τη χώρα και όχι στο εξωτερικό.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι είχε γίνει στο παρελθόν μια ανοιχτή συνομιλία -όπως είπε- με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και οι Έλληνες απάντησαν ότι είναι 100% πεπεισμένοι ότι θέλουν να μείνουν στην Ευρωζώνη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου