Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Πόρτα συνεργασίας στη ΔΗΜΑΡ ανοίγει ο Ανδρέας Λοβέρδος




Πόρτα ή κεκρόπορτα στην πλάτη του λαόύ ?


 Στο θέμα της συνεργασίας Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ επανήλθε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος παράλληλα άνοιξε την πόρτα της συνεργασίας και με τη Δημοκρατική Αριστερά.
Στο θέμα της συνεργασίας Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ επανήλθε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος παράλληλα άνοιξε την πόρτα της συνεργασίας και με τη Δημοκρατική Αριστερά.



«Το ενδεχόμενο συνεννόησης θα το πουν οι δύο αρχηγοί μετά τις 18 του μηνός ... ο Αντώνης Σαμαράς με τον νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ», ανέφερε ο υπουργός Υγείας σε δηλώσεις του στο ρ/σ Bήμα FM, ενώ χαρακτήρισε ευπρόσδεκτη, δόκιμη και πολύ λογική για την πολιτική φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ μία ενδεχόμενη συνεργασία με τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη.
Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε, «η επιλογή μας κεντροαριστερή, αλλά μπροστά στο συμφέρον της πατρίδας κάτι άλλο δεν μπορεί να μπει μπροστά από αυτό περισσότερο ισχυρό».
«Δεν υπάρχουν επιδοκιμασίες και αποδοκιμασίες σε ό,τι αφορά την ανάγκη η χώρα να είναι σταθερή και να γίνονται πιστευτές οι επιλογές της. Δεν υπάρχουν κόμματα υπεύθυνα και σοβαρά τα οποία κατ' ουσίαν να αποκλείουν να παράσχουν στη χώρα αυτό που χρειάζεται, δηλαδή τη σταθερότητά της», διεμήνυσε ο κ. Λοβέρδος και έφερε ως παράδειγμα το θέμα των φαρμάκων, όπου όπως σημείωσε, χάρη στη συνεργασία των δύο μεγάλων κομμάτων, «η πλειοψηφία που επιτεύχθηκε στη Βουλή, την περασμένη εβδομάδα, εναντίον όλων των συμφερόντων είχε 206 ψήφους βουλευτών - μια πολύ ισχυρή πλειοψηφία».
Τέλος, όσον αφορά το ενδεχόμενο διχασμού στο ΠΑΣΟΚ από τις εσωκομματικές διαδικασίες, ο Ανδρέας Λοβέρδος εκτίμησε πως δεν θα γίνει κάτι τέτοιο καθώς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «οι δυσκολίες της πατρίδας δεν επιτρέπουν διχασμούς πολυτελείας». «Ο διχασμός του 2007 ήταν ένας άδικος διχασμός. Προκλήθηκε από πολύ συγκεκριμένους και γνωστούς ανθρώπους κι είναι ανεπίτρεπτος και απαράδεκτος για το 2012. Και κανείς δεν θα το επιτρέψει», υποστήριξε με νόημα ο υπουργός Υγείας.
Με τη σειρά της η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου σε κείμενο θέσεων που παρουσίασε σήμερα υποστήριξε ότι εάν από τις εκλογές προκύψει ανάγκη κυβέρνησης συνεργασίας, τα κόμματα που θα συμμετάσχουν σε αυτήν «θα πρέπει να έχουν δεδομένο ευρωπαϊκό προσανατολισμό».
 NAFTEMPORIKI. Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου