Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Χρυσοχοΐδης: Να μην αφήσουμε τους ακραίους

Χρυσοχοΐδης: Να μην αφήσουμε τους ακραίους να στείλουν λάθος μηνύματα

 «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους ακραίους να στέλνουν λάθος μηνύματα» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε εκδήλωση του Λιμενικού Σώματος για την 25η Μαρτίου. «Στη νεότερη ιστορία του το ελληνικό έθνος μόνο μια φορά έχασε. Όταν ήμασταν διχασμένοι και κυριάρχησαν απόψεις ακραίες. Διανύουμε εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο όπου δοκιμάζεται η κοινωνική ειρήνη και το αίσθημα μας ως ελληνικός λαός» τόνισε.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης απηύθυνε την παρότρυνση να σταματήσει ο φόβος του ελληνικού λαού, να ξαναοδηγηθεί η χώρα στην ανάπτυξη, στην ευημερία και στην κοινωνική ειρήνη μακριά από εκείνους που επιχειρούν να διχάσουν τα λαό και να αντικαταστήσουν το κράτος.


«Να μην επιτρέψουμε στους ακραίους να στέλνουν λάθος μηνύματα» προς το εξωτερικό και να στοχοποιούμαστε σαν χώρα τόνισε και επεσήμανε πως πρέπει «να αποτρέψουμε τις δυνάμεις που επιχειρούν να διχάσουν το λαό, που θέλουν να βάλουν την Ελλάδα στην ανομία και στην αταξία».


«Είμαστε εδώ για για να προστατεύουσαμε τη δημοκρατία, την ελευθερία, την ασφάλειά μας, τα παιδιά μας, την προοπτική μας» πρόσθεσε.


Οι αντιδράσεις των κομμάτων


Η γενική γραμματέας του
ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα αναφερόμενη νωρίτερα στο ενδεχόμενο να προκληθούν επεισόδια κατά τον εορτασμό της εθνικής επετείου, παρατήρησε ότι «το ΚΚΕ εδώ και χρόνια λέει ότι, όταν ανεβαίνει το λαϊκό κίνημα, βρίσκεται αντιμέτωπο και με προβοκάτσιες. Και τότε μας έλεγαν ότι βλέπουμε παντού συνωμοσίες. Το κράτος, ή τμήματα του κράτους, δεν είναι έξω από τις προβοκάτσιες», καλώντας τους εργαζόμενους να τις βγάλουν έξω από το λαϊκό κίνημα.

Ο
ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση για τα πρωτόγνωρα μέτρα ασφαλείας και καταστολής, όπως τα χαρακτηρίζει, αλλά και τη γενικότερη καλλιέργεια κλίματος τρομολαγνείας πριν από τις εκλογές.

«Έχει συγκεκριμένη στόχευση: Να τρομοκρατήσει τον κόσμο, να επιχειρήσει ενδεχόμενα προβοκάτσιας, να στοχοποιήσει την αριστερά και τους κοινωνικούς αγώνες. Τέτοια παιχνίδια είναι επικίνδυνα για τη δημοκρατία, επιχειρούν να συκοφαντήσουν τις κοινωνικές κινητοποιήσεις και την αριστερά, και να τις ταυτίσουν με ενέργειες που δεν έχουν καμία σχέση με τις αξίες και τους αγώνες της.


» Οι πολίτες εκφράζουν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική μέσα από τους μαζικούς, ειρηνικούς και ενωτικούς αγώνες, μέσα από την ευθεία αντιπαράθεση με εκείνους που κλέβουν τις ζωές τους και τους θέλουν στο περιθώριο.» 

πηγη: τα νεα  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου