Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Reuters: Δεν είναι απλώς ο "σέξι Αλέξης"

Αλλάζουν τα δεδομένα

Στο "πρόσωπο" της ημέρας καθώς προχωράμε σε νέες κάλπες αναδεικνύεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με το φακό των διεθνών ΜΜΕ να στρέφεται πάνω του διερευνώντας τις προθέσεις και τα πιθανά σενάρια.



Ο "έλληνας σκληροπυρηνικός αριστερός ηγέτης δεν είναι απλώς ο σέξι Αλέξης" αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, προσθέτοντας ότι έγινε σαφές πως η πολιτική στην Ελλάδα έλαβε άλλο πρόσωπο από τη στιγμή που ο 37χρονος κάθισε στο τραπέζι της σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο χωρίς γραβάτα.

Ο μοτοσικλετιστής πρώην κομμουνιστής έχει γοητεύσει το κοινό γιατί υποσχέθηκε αυτό που ευρωπαίοι ηγέτες θεωρούν αδύνατο, αναφέρει το Reuters. "Δηλαδή ότι θα διατηρηθεί η Ελλάδα στο ευρώ αποκηρύσσοντας το μνημόνιο με το οποίο απεφεύχθη η χρεοκοπία" εξηγεί.

Για τους εχθρούς, λέει το ρεπορτάζ, είναι "ανεύθυνος" και παρασύρει τη χώρα του σε σίγουρη καταστροφή με υποσχέσεις εύκολων λύσεων, ωστόσο για τους οπαδούς είναι ένας σωτήρας, ο μόνος έλληνας πολιτικός που έχει την τόλμη να αδράξει την εξουσία από το πολιτικό κατεστημένο που κατέστρεψε το μέλλον της νέας γενιάς.

Το ρεπορτάζ προσθέτει ότι ο κ. Τσίπρας είναι ο μόνος έλληνας πολιτικός που έχει να κερδίσει και όχι να χάσει από μία νέα εκλογική αναμέτρηση, καθώς έχει ερείσματα στη νεολαία. Μάλιστα το Reuters κάνει αναφορά και σε σύνθημα που διακινείται στο Ίντερνετ και αναφερει: "Εμπρός Αλέξη για μια Ελλάδα σέξι".

Αυτοί που τον πλαισιώνουν λένε ότι ο κ. Τσίπρας δεν είναι μόνο εμφανισιακά καλύτερος από τον μέσο όρο των ελλήνων πολιτικών αλλά διαθέτει σημαντικότερα χαρακτηριστικά. Τον περιγράφουν ως μεθοδικό και τελειομανή, του οποίου η άνοδος οφείλεται περισσότερο στην στρατηγική ικανότητα και τη σκληρή δουλειά παρά στην τύχη.

Για έναν "χαρισματικό ηγέτη" κάνει λόγο και αφιέρωμα του βρετανικού Telegraph, το οποίο αναφέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφάλισε τη δεύτερη θέση στις εκλογές του Μαΐου και ότι η δημοφιλία του αυξάνεται στο δρόμο προς τις νέες κάλπες.

Το άρθρο αναφέρει πως ο κ. Τσίπρας είναι ένας καλός ρήτορας που δεν φορά γραβάτα και αρέσκεται να κυκλοφορεί με μοτισικλέτα, ενώ συχνά κατηγορήθηκε από τους Σοσιαλιστές ότι προκαλεί επεισόδια.

Γεννημένος τέσσερις ημέρες από την πτώση της Δικτατορίας ο κ. Τσίπρας έγινε ηγέτης του Συνασπισμού το 2008 και εκλέχθηκε βουλευτής το 2009. Η πρώτη του εμφάνιση στα πολιτικά πράγματα ήταν το 2006 όταν εξασφάλισε την τρίτη θέση στη μάχη για τον δήμο Αθηναίων.

Ο κ. Τσίπρας και η σύζυγός του Μπέτι, περιμένουν τον δεύτερο γιο τους τον Ιούλιο, καταλήγει το άρθρο - προφίλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου