Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Ατόπημα ή Τσαμπουκάς ?

Η πολιτική του YES MΑΝ  
    Θόρυβος ,περισσότερο στην Ελλάδα παρά στο εξωτερικό ,προκλήθηκε απο τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα που απόκάλεσε τον κο Ολάντ Ολαντρέου .Ευκαιρία για τα Έλληνικά ΜΜΕ να συνεχίσουν την επίθεση τρομοκρατίας κατά του ΣΥΡΙΖΑ Το ερώτημα όμως είναι το τι θέλει ο Ελληνικός Λαός απο την κυβέρνηση που θα προκύψει απο τις εκλογές της 17ης Ιουνίου      


Να μήν ξεχάσουμε ότι, εμπλεκόμενες πλευρές στον προεκλογικό αγώνα, δεν είναι μόνο τα κόμματα, με την διεκδίκηση των συμφερόντων του το καθένα. Ο κύριος εμπλεκόμενος είναι ο ίδιος ο Λαός, του οποίου το "ίδιο συμφέρον" είναι και το μόνο πραγματικό διακύβευμα των εκλογών και ο οποίος Λαός είναι και ο τελικός κριτής των πάντων.
Αποκάλεσε ο Τσίπρας τον Ολάντ "Ολαντρέου" και έχει γίνει περίπου το μόνο θέμα συζήτησης στα κανάλια, φυσικά -και δικαίως- με εντελώς αρνητικό σχολιασμό.
Ας το πούμε, λοιπόν, καθαρά...Πρόκειται περί πρωτοφανούς διπλωματικού ατοπήματος, όχι τόσο λόγω ανακρίβειας (ελέγχεται αυτό), όσο λόγω του ότι μοιάζει μάλλον αχρείαστο σαν σχόλιο. Δηλαδή, μία σοβαρή ΕΝΔΕΙΞΗ, ότι ο Τσίπρας δεν έχει ακόμη αρκετή εμπειρία διπλωματικών επαφών και ίσως δεν είναι ακόμη έτοιμος για υψηλού επιπέδου διεθνείς διαπραγματεύσεις. Έ καί λοιπόν? Άν είναι κι έτσι, αυτό είναι το μεγάλο μας πρόβλημα? Τον Τσίπρα ποιός τον έστηλε στον δρόμο που πορεύεται? Ο Λαός δέν τον έστηλε, με την ψήφο του? Και για τί τον έστηλε? Για να "γλύφει" ή για να εναντιωθεί? Μα, άν θέλαμε έναν "γλύφτη", δέν θα ψηφίζαμε τον Τσίπρα. Έχουμε μπόλικους από δαύτους και πολύ έμπειρους στον χειρισμό της "γλώσσας" και οι οποίοι μας έχουν προσφέρει, πολλαπλώς, ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ και για την διαπραγματευτική ανυπαρξία τους και -κυρίως- για τις εχθρικές προθέσεις τους, ένατι των συμφερόντων του Λαού.
Όχι "κύριοι"!!! Ο Λαός δέν θα σας κάνει την χάρη να ξεχάσει ποιό ακριβώς είναι το πραγματικό του πρόβλημα και ποιός του το δημιούργησε, μόνο και μόνο για να "χαζεύει" το θέαμα Ρωμαϊκής αρένας, που έχετε στήσει μπροστά στα μάτια του.
Ξέρω, μας θεωρείτε πρόβατα, αλλά αυτή τη φορά σας διαψεύδουμε. Ακόμη και άν δέν είχαμε διαλέξει Πολιτική πορεία για την χώρα (Διαλέξαμε απαλλαγή από το μνημόνιο, θυμάστε?), ακόμη κι άν απλώς διαλέγαμε μεταξύ προσώπων, πάλι τον Τσίπρα -και τον κάθε Τσίπρα- θα διαλέγαμε κι όχι εσάς. Γιατί αυτός είναι ικανός να κάνει και καμιά γκέλα πάνω στον ενθουσιασμό του, ακριβώς επειδή έχει αυτόν τον αυθεντικό ενθουσιασμό. Εσείς τί έχετε εκτός από ψεύτικα χαμόγελα λυκοφιλίας ο ένας προς τον άλλο, γκρίνια, μιζέρια, εθνοδιχαστικές καμπάνιες, άκρατη καταστροφολογία και οχετόδες παρελθόν? Τί έχετε, ΡΕ?
Γι`αυτό, σας το λέω απλά. Ο Λαός δέν σας γουστάρει και αυτό είναι το τέλος της "καριέρας" σας. Απολύεσθε!!! Κι όποιον κι άν βάλουμε στην θέση σας, θα είμαστε εδώ να τον ελέγξουμε, άν και όποτε χρειασθεί και μόνο στον Λαό θα απολογείται.
Αλλά, θα τον έχουμε βάλει εκεί επειδή θα τον γουστάρουμε. Καταλάβατε?
Μάκης Λιαππίδης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου