Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Τρομο-κρατία και Δημοκρατία

 Τρομο-κρατία και Δημοκρατία 
του Μάκη Λιαππίδη 
  Στις 6 Μάη, η συντριπτική πλειοψηφία του Λαού δήλωσε ότι θέλει να απαλλαγεί από την σκλαβιά του μνημονίου αφ`ενός και ότι θέλει να παραμήνει η χώρα στην Ευροζώνη, αφ`εταίρου. Δηλαδή, υπάρχει μία εντολή ολοκληρωμένη και σαφής, η οποία οδηγεί σε μία πολύ ξεκάθαρη Πολιτική διακυβέρνησης. Αντιμνημονιακή και φιλοευρωπαϊκή, ταυτόχρονα. ΔΕΝ θέλει, δηλαδή ο Λαός, μνημονιακή κυβέρνηση ούτε αντιευρωπαϊκή.
Θα έπρεπε, λοιπόν, όλα τα κόμματα να εμφανιστούν σε αυτόν τον προεκλογικό αγώνα, με πρόγραμμα διακυβέρνησης σχεδιασμένο ακριβώς στα μέτρα αυτής της ισχυρότατης Λαίκής εντολής και αυτό και μόνο να παρουσιάσουν αναλυτικά και ολοκληρωμένα στον Λαό, για έγκριση.

Μέχρι στιγμής όμως, η σαφέστερη παρουσίαση προγράμματος διακυβέρνησης έχει γίνει από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Φυσικά, δεν είναι τυχαίο ότι αυτά τα δύο κόμματα, είναι και τα μόνα των οποίων η Πολιτική τοποθέτηση ανταποκρίνεται ΑΚΡΙΒΩΣ στο Πολιτικό πνεύμα της Λαϊκής απόφασης και εντολής της 6ης Μάη.
Ούτε, βέβαια, είναι τυχαίο ότι τα κόμματα του μνημονίου (Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ), το μόνο με το οποίο ξεκάθαρα (και αρνητικά) ασχολούνται, είναι τα Πολιτικά προγράμματα των αντιμνημονιακών κομμάτων -ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ με την μεγαλύτερη δυναμική- αντί να παρουσιάσουν με καθαρό λόγο, το ΔΙΚΟ τους ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ και φιλοευρωπαϊκό πρόγραμμα διακυβέρνησης, όπως ορίζει η πρόσφατη Λαϊκή απόφαση.
Λέω, δηλαδή, ότι άν οι "μνημονιακοί" είχαν κάτι, θετικό για την Πολιτική τους (αντιμνημονιακό) να παρουσιάσουν, θα το παρουσίαζαν. Είναι, όμως φανερό ότι ΔΕΝ έχουν, αφ`ού ΑΥΤΟΙ έφεραν το μνημόνιο και ΑΥΤΟ θέλουν, μαζί με την εξουσία για να το εφαρμώσουν, κόντρα στην θέληση του Λαού. Κι έτσι, ο μόνος δρόμος που τους μένει για να φτάσουν σε αυτήν την εξουσία, είναι να τρομοκρατήσουν τον Λαό και να την υφαρπάξουν, για άλλη μιά φορά. Ό,τι έκαναν πάντα, δηλαδή.
Ο Λαός όμως, ΔΕΝ ζήτησε ούτε να του βάζουν πλαστά διλήμματα δραχμοτρόμου ούτε να τον βρίζουν ούτε να τον εκβιάζουν ούτε να τον τρομοκρατούν.
Ο Λαός ζήτησε την άμεση απαλλαγή από το μνημόνιο των διεθνών τοκογλύφων και την στροφή της χώρας προς την Δημοκρατία, την Εθνική Ανεξαρτησία και την Κοινωνική Δικαιωσύνη.
Αυτή την ΕΛΠΙΔΑ ζήτησε και γι`αυτό, στις 17 Ιουνίου, θα επιλέξει αυτούς που του την προσφέρουν κι όχι αυτούς που του την στερούν. Και δεν αποδέχεται πιά τεχνητούς διχασμούς, είναι ενωμένος σ`αυτό. Τόσο απλά...
Και βέβαια, από τις 18 Ιουνίου, ο Λαός θα είναι πλέον ΠΑΡΩΝ, για να στηρίζει και να ελέγχει καθημερινά, την προσπάθεια για υλοποίηση της εντολής του για μιά Ελλάδα χωρίς μνημόνια σκλαβιάς, μέσα σε μία Ευρωπαϊκή κοινωνία των Λαών.
Δεν την ξαναπατάμε "κύριοι" και πάρτε το απόφαση κι εσείς και τα αφεντικά σας.
Άλλωστε, το ποιός φοβάται ποιόν, είναι πλέον ολοφάνερο.
ΕΣΕΙΣ τρέμετε ΕΜΑΣ και έτσι πρέπει να είναι...στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου